e-mail verstuurd aan RMS (Vrije Software)

22dec - door Jos - 0 - Over Uncategorized

e-mail to RMS about ‘market socialism’

Algemene e-mail over de gebruikelijke onderwerpen zoals land voor eenieder en het gevaar van macht centralisatie in de economie. Aangeboden het boek ‘Distribute Power’ gratis op te sturen.


Richard M. Stallman heeft gereageerd. Hij schreef dat het er op lijkt dat ik meerdere voorstellen tegelijk doe (in het boek), en dat het als er geen precedenten voor zijn dit moeilijk te beoordelen is omdat hij overspoeld wordt met e-mails en dus geen tijd heeft om een boek te lezen. Een artikel zou wel kunnen. Over het programma ‘sede’ verwees hij naar het standpunt van GNU omtrent electronische verkiezingen, dat dit principieel afwijst.

Hierop heeft ondergetekende weer gereageerd met stellingen zoals: het boek moet veel details hebben omdat anders corrupte politici op het moment van de macht dingen verkeerd gaan uitvoeren; het boek is geschreven op een manier die het makkelijk maakt het algemene eerst te overdenken, en daarna de details. Het computer programma sede is niet bedoeld voor nationale verkiezingen, en vereist niet dat het Internet geen privacy meer heeft, juist het tegenovergestelde. Sede is destijds op de lijst van GNU programma’s gezet om ‘democratie’ te implementeren.

Dr. Richard Stallman heeft hierop geantwoord dat hij geen tijd heeft om de gestuurde 150 regels text te lezen, en hier uren over na te denken, omdat hij sinds oktober nog 2500 berichten heeft staan die hij nog moet beantwoorden.

Einde.

Propaganda werk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *