Poging tot krijgen hulp advocaat tbv onwettige avondklok boete

11feb - door Jos - 0 - Over communicatie

De volgende e-mail werd heden verstuurd aan een advocaten kantoor in Leeuwarden, om hieronder genoemde reden. Het is misschien overdreven om dit hier allemaal te publiceren, maar ik voer een politiek van openheid omdat ik graag wil dat mensen echt kunnen zien wat er gebeurd, zodat zij daar wel (of geen) vertrouwen in kunnen ontwikkelen. Deze politiek geldt uiteraard alleen voor politieke / algemene zaken, niet als het persoonlijk wordt of om persoonsgegevens gaat. Aangezien het feit en boete weinig met mij persoonlijk te maken heeft (wat mij betreft tenminste, alhoewel ik de boete betaal), zie ik dit als een algemene politieke kwestie.

━━━━━━━━━━━━━━━━

Geachte Anker & Anker advocaten,

Een toevallige ontmoeting raadde mij aan om bij u te rade te gaan, over een vermoedelijk komende rechtzaak. Helaas heb ik geen geld om serieus voor rechtshulp te betalen, buiten een symbolische som. Mij werd verteld dat u graag “Corona” gerelateerde zaken pro-deo afhandeld. In dit geval heb ik al een bezwaarschrift verstuurd (zie aanhechting).

Het betreft een zaak(je) die ook in de media is geweest:
https://www.dvhn.nl/groningen/Demonstrant-Jos-krijgt-op-Grote-Markt-boete-voor-overtreden-avondklok-26398226.html
https://gezinsbode.nl/artikel/1148720/demonstrant-jos-boersema-krijgt-op-grote-markt-boete-voor-overtreden-avondklok.html
(Gezinsbode voorpagina, geen foto; DvhN alleen website.)

Dit was dus direct de eerste avond klok. De straf beschikking kreeg ik gisteren binnen (dagtekening vandaag), en heb daar direct op gereageerd, door ook hier bijgevoegde bezwaar schrift op te sturen naar het Parket Centrale Verwerking, te Utrecht.

Mijn verweer komt er op neer dat er geen nood toestand is, daarom word het criterium “veiligheid” van Grondwet 103 (nood toestand) niet gediend, en daarom zijn de maatregelen ongrondwettig. Ik zie het als een soort proef proces.

Als u interesse heeft, als u dan wilt terug mailen, dan zal ik u bellen als u dat wilt. Ik kan ook wel een keer naar Leeuwarden komen, om de kwestie voor te bereiden. Ik ben geen jurist of iets dergelijks. Mijn vader is wel jurist (Professor in de Rechten), en die vond mijn betoog een “goed stuk tegen de avond klok”, dus hopelijk is het iets waar u iets mee kunt, alhoewel er misschien nog meer argumenten te bedenken zijn.

Het lijkt mij niet verkeerd om een advocaat te hebben. Het gaat me niet om mij, die avondklok maakt mij persoonlijk helemaal niets uit. Het gaat mij om onze politieke- en burger rechten in het algemeen. Omdat het mij om het land gaat (onze samenleving), lijkt het mij correct dat de zaak dan ook zo goed mogelijk gevoerd wordt, en niet door mijn persoonlijke fouten wordt verpest. Overigens denk ik niet dat het veel kans heeft¹, maar ik wil het toch proberen. Ik vind dat de lijn van het acceptabele wordt overschreden door de Staten Generaal van Nederland, en dat weerstand hiertegen een plicht is geworden.

beste groeten,
Jos Boersema

━━━━━━━━━━━━━━━━━━

Einde verstuurde bericht.

¹ De reden dat ik betwijfel of het veel kansen heeft, ligt er niet in dat het argument niet zou kloppen, maar omdat er ook een politiek en sociaal krachtenspel heerst in de samenleving.

Propaganda werk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *