Google sociale druk poging ?

29jun - door Jos - 0 - Over communicatie

Google stuurde een e-mail naar ondergetekende, met de opmerking dat er “zorgen” waren omtrent commentaren gepost op Youtube. De vraag die werd gesteld was om vragen te beantwoorden. Ten eerste om youtube een cijfer te geven (tevredenheid over), en dit toe te lichten.

Aangezien algemeen bekend is, althans bij diegenen die oppositie voeren en niet meedoen met de nep wereld die wordt geschapen door de massa media, dat Google (Youtube) een steeds agressiever censuur programma heeft dat er op gericht is alle kritiek uit te bannen, en ondergetekende uiteraard graag kritisch commentaar schrijft, klinkt een dergelijk bericht van de Google kolos anders dan onschuldig, vooral na jaren van stiekem achter je rug om commentaren wissen. Anderen hebben dezelfde ervaring, of erger. Kritiek die heden gedeeltelijk onderdrukt wordt gaat over de massa slachtingen van de westerse heersende klieken (invasies, oorlogen, terreur), uiteraard de huidige Corona hysterie die wordt uitgebuit om de samenleving in de richting van een dictatuur te duwen, enz.

De wereld ziet er nu eenmaal anders uit, door de ogen van een meeloper die denkt dat zijn veiligheid ligt bij het grote meedoen hoe afschuwelijk de misdaden ook, of iemand die graag een iets kritische houding aan neemt als het echt fout dreigt te gaan, zoals nu. Google zou verboden moeten worden, omdat het veel te groot is. Dit is geen bedrijf meer in een markt, dit is een bedrijf dat complete landen opslokt, en markten onmogelijk maakt. Het is een Oligarch die als een gezwel boven het hele systeem hangt, zelfs boven de politiek.

In voorgestelde Grondwet wordt afgerekend met dit soort gevaren voor de maatschappij: wetten (link). Er zijn meerdere opties. Google kan een Nederlands Staatsbedrijf worden, het kan worden opgesplitst, of het kan verboden worden. Waarschijnlijk is dat laatste het beste, uit hoofde van de internationale vrede, omdat vijandige buitenlandse machten mogelijk met agressie gaan reageren op onze binnenlandse rechtshandhaving, daar waar zij vinden dat hun investeringen op grove wijze worden geschonden. Het zou ook inderdaad een breuk betekenen met de eerdere Vazallen politiek (Nederland is een Vazal van de VS, de-facto sinds 1945 of zelfs indirect door de Nazi inval die mede is gefinancierd door de V.S. heersende klasse, de-jure sinds 1953, zie art. 90-95 Grondwet, heden primair via de E.U., de NAVO, de V.N., allemaal constructies van de V.S.).

Dit soort druk van de wereldwijde kolos Google, wekt de verwachting dat vroeg of laat iemand zal worden uitgesloten van de Google dienstverlening. Dat zou niets uit maken in een gezonde markt, want dan zijn er genoeg andere bedrijven die ook diensten aanbieden. In de huidige wereld echter hoeft men alleen maar aan de mobiele telefoon te denken, de paar aanbieders die er zijn, en de dreiging van uitsluiting kan zwaar hangen op veel mensen. Persoonlijk gebruik ik een mobiele telefoon niet of nauwelijks, dus zal waarschijnlijk niet zwaar getroffen worden door politieke macht spelletjes van Google.

Zelf censuur is één van de meest voorkomende vormen van censuur, ook of vooral in een brutale dictatuur. Mensen “leren hun lesje” na dreiging of straf, en houden zich verder binnen de ongeschreven regels waarin bepaalde kritiek niet meer mag. Mijns inziens is dat het doel met dit soort wazige berichten van Google, die niets lijken te zeggen, maar daardoor juist des te meer.

Op de vragen is geantwoord met: 「neutraal」, 「Zou u alstublieft uw zorgen kenbaar willen maken, bedankt.」 en 「e-mail retour adres」.

Waar is de Mededingingsautoriteit wanneer je hem nodig hebt ?

Propaganda werk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *