Boete voor breken (semi-)dictatuur

27jan - door Jos - 0 - Over actie communicatie interview

Op de eerste dag van de avond-klok, heeft ondergetekende (Jos) gedemonstreerd voor ons burger en politieke recht op samenscholen, vergaderen en organisatie, door met opzet het eerste half uur van de avond klok te schenden op de Grote Markt van Groningen. Mijn verwachting was dat er duizenden mensen zouden zijn, die niet in een (semi-)dictatuur willen leven. Helaas was er verder niemand, behalve de pers. Even gepraat met Dagblad v/h Noorden. Dit resulteerde in een publicatie Dv/hN (link). (Gezinsbode (link),

Het enige wat ik gedaan heb, is van ongeveer 8:45 tot 9:30 langzaam rondjes te lopen min of meer langs de rand van het plein, met een klein A4 bordje onder in de hand. Behalve wat dronken lappen en diverse mensen op fietsen en te voet, voedselbezorgers, een stadswacht auto, was er niets te zien. Diverse pers mensen kwamen naar het plein om 8:55. Net toen ik klaar was om 9:30 en nog een minuut of twee centraal op het plein had gestaan, kwamen er twee autos aan: één politie, één burger. Zij begonnen te praten met andere mensen die buiten waren. Omdat de tijd er op zat begon ik naar mijn fiets te lopen, maar de burger auto sneed mij op beschaafde manier de pas af.

Ik kon het prima met de agenten vinden. Navraag leverde op dat bij een tweede overtreding de verdachte naar de cel wordt gebracht, maar dat bij hernieuwde overtreding de volgende dag eerst weer een boete volgt.

De reden om tegen de journalist te zeggen dat ik een boete hoopte te krijgen (zie artikel in DvhN), is dat het een morele en burger plicht is om de minimale politieke rechten van eenieder te beschermen, tegen een redeloze dictatuur. Afdruipen om niets, zonder zelfs maar een aanwijzing, waarschuwing of desnoods straf te krijgen, is zwak. Is onze democratie ons niets waard ? Een belangrijker reden is echter dat de Rechter nog geen uitspraak gedaan heeft over deze absurde en draconische maatregelen, van ons demissionaire(!) kabinet. Wat mij betreft wordt de grondwet geschonden, omdat de veiligheid niet in het geding is. Niet ik, maar het Kabinet schendt de regels, en zou aangepakt moeten worden door justitie. Als niet nu, dan hopelijk later. Door middel van een boete, kan de rechter hierover een uitspraak doen, en dit wanbeleid van het Kabinet tot een einde brengen.

Uit de algemene informatie voorziening blijkt dat het Kabinet dreigt met een straf voor het breken van de avond klok van maximaal 6 maanden cel, en 8700,- Euro boete (!). Als dit soort straffen worden opgelegd aan mensen die hun recht tot samenscholing opeisen — een essentiëel politiek recht — dan wordt Nederland een dictatuur. Dan krijgen we mogelijk een situatie waar mensen om politieke redenen in de gevangenis zitten, in Nederland, onder het mom van een niet bestaande nood situatie.

§ Dictatuur ?

Waar men tot voor kort Nederland een semi-democratie zou kunnen noemen, omdat het toch wel behoorlijk droevig is gesteld met ons Staats-bestel en vooral de economie bestaat primair uit dictatoriale bedrijven, zou men Nederland nu wellicht zelfs een semi-dictatuur moeten gaan noemen. Er zijn (of waren) redelijk veel democratische rechten, maar de-facto wordt er vooral van boven naar beneden bestuurd. Het volk laat zich leiden zonder zelf veel na te denken, of zich voor feitelijkheid te interesseren. Vergeleken met de oude Romeinse Republiek, heeft het volk niet eens de rechten van “het plebs” in Rome (die onder andere ook het recht op een Referendum hadden).

Nu de burger rechten worden uitgehold op basis van een niet bestaande nood situatie (oftewel, een politiek op basis van een Grote Leugen, en vooral dat is zo gevaarlijk want dan dreigt de nood situatie nooit op te houden), wordt het wellicht tijd om over Nederland te spreken als een semi-dictatuur. Er zijn nog allerlei democratische rechten, maar de vraag is hoe lang die nog zullen standhouden, en in hoeverre de repressie nieuw politiek initiatief al effectief de kop kan indrukken. Zie ook dit artikel (link). Als nieuw politiek initiatief moeilijker wordt, vanaf welk punt zijn wij dan nog een democratie ?

Het lijkt mij in het algemeen verstandig om iets heftiger te reageren op de ondermijning van onze politieke- en burger-rechten dan de situatie wellicht lijkt te noodzaken voor diegenen die in “Corona” geloven, omdat wij onze rechten in geen geval moeten kwijtraken. Historisch blijkt dat het herwinnen van rechten moeilijk is. Het vergt soms (vaak?) een burger oorlog. De situatie lijkt er één te zijn van escalatie op basis van de financiële crisis die nog lang niet is opgelost (zie de crisis van 2008). Die crisis is alleen maar erger geworden, alleen tijdelijk onder controle gebracht, waarbij de munt zelf wordt opgeofferd (onbetaalbare schuld omzetten in nieuw gedrukt geld).

Ook is er een bredere poging tot ondermijning van de burger- en politieke rechten aan de gang sinds 9 september 2001 in het Amerikaanse wereld Imperium (zie het invoeren van de “PATRIOT Act” enz.), waar Nederland een onderdeel (Vazal) in is, die jaarlijks schatting betaald (NAVO), troepen laat meevechten in de oorlogen van het overheersende Imperium, en een open politiek voert met het overheersende Imperium. Deze poging tot dictatuur, alsook de financiële crisis, alsook de Corona politiek, spelen zich alle op wereld schaal af. Nederland lijkthier in mee te worden gesleept.

§ Corona ?

Corona: er is hier niets aan de hand. Vrijwel niemand kent iemand die ziek is, of is geweest, laat staan dood is gegaan. Het ziekenhuis is dood kalm. Ik rijdt er vaak genoeg op de fiets doorheen. Er rijden hier en daar wat verveelde ambulances door de stad, af en toe met zwaai lichten ed., en voor de politie hetzelfde, zoals dat altijd al het geval was in deze stad. Er is niets aan de hand met Corona of een andere ziekte (!). Er is geen nood toestand.

Het is een klassiek fenomeen, dat een Republiek aan zijn einde komt, door het met opzet laten ontstaan van een nood situatie, en die nood situatie dan nooit meer te normaliseren. Dit dreigt nu in Nederland, of is eigenlijk op dit moment bezig.

Propaganda werk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *