「5」 Vrijdag Vrijheid fiets route, Groningen

26jan - door Jos - 0 - Over actie communicatie

4 februari 2022

Deel I. Dit is een soort opwarming, voor wie 50 km niet genoeg is.
Tijdstip onbepaald 100 km totaal (link) (Koerspad bij Excalibur, de grote gele paal)
Een start tijdstip kan men kiezen op een tijdstip dat na de eerste 50 km het direct doorrijden door start om ±15:00 mogelijk maakt (of eventuele pauze / reserve tijd), als het een doel is om Deel II vanaf 15:00 te rijden …

Deel II. De eigenlijke de actie, die meer mensen kan bereiken (’s middags door stad).
Tijdstip onbepaald 50 km start (link) (Koerspad bij Excalibur, de grote gele paal)

Als u al een eigen groepje heeft met propaganda, dan kan men natuurlijk ieder gewenst tijdstip, startplek en ook route kiezen. Hopelijk versterken periodiek langskomende fietser(s) de boodschap die zij allen visueel en binnen de grenzen van het normale in het dagelijkse verkeer uitdragen. Dat zou toch al het systeem zijn. (Persoonlijk start ik met Deel II meestal om 15:00, bij aangegeven startpunt. Dit is de hoofd actie. Deel I start ik gewoonlijk om 12:00.)

Doel

Eenieder die vind dat de Corona maatregelen op welke manier dan ook te ver gaan op het moment van protesteren, en/of dat de politiek moet verschuiven van algemene repressie naar individuele vrijheid en eigen verantwoordelijkheid, kan dit protest steunen.

Verslag !

Deel I: 9:02-11:20. Deel II: 12:04-±14:34. Eerder wegens voorspelde regen. Weer: flinke wind & wind stoten. Nog net even wat zware regen meegepakt op het einde, fijn.

Organisatie

Er is geen enkele vorm van voorzieningen of bevoorrading (er is wel een publiek water punt bij de ingang voetbalclub, en op de parkeerplaats bij de heuvel). Er is geen enkele vorm van organisatie, dan die welke op dat moment daar wordt afgesproken. Bij dezen neem ik geen enkele verantwoording voor wat iemand anders doet op deze route, of in verband met deze actie. Ik ben maar een individu die een ronde gaat fietsen met letters op het karretje en beloof zelfs niet dat ik kom.

Demonstratie strategie

Ter overdenking en inspiratie nog wat regeltjes bedacht. (Zie onder over waarom het belangrijk is om dingen goed te overdenken: een demonstratie in Brussel onlangs, die is verstoort door externe rel schoppers.)

Alhoewel dit geen organisatie is en er geen machtsmiddelen zijn, stel ik toch de volgende regels. Het voordeel van deze methode van “informeel” rondrijden met letters op de fiets (niets anders dan bijvoorbeeld merknamen op voertuigen), is dat we veel meer kilometers kunnen afleggen dan een lopende demonstratie. Door het steeds te herhalen, zetten we (we?) het protest op de lange duur de nodige kracht bij. Het doel is niet om extra aandacht te trekken, het doel is om een positieve reactie te ontlokken aan diegenen die de moeite nemen om het protest te zien / lezen. Dit is niet anders dan een reclame uiting op een voertuig. Zo moet het gezien worden, en zo uitgedragen. De verkeersveiligheid is de prioriteit, omdat deze in gevaar brengen op welke wijze dan ook, een negatieve reactie veroorzaakt, en die slaat weer negatief terug op het protest. Derhalve …

  1. Er is geen organisatie, alles is voor eigen risico. Het is “een route”, niet ”een evenement”. Er is geen bevoorrading. Er is geen rechtsbijstand of zelfs maar advies. Er is geen leiding op de route (download GPX of doe uit hoofd). Er is gewoon helemaal niks (en misschien wel helemaal niemand, behalve uzelf!). Alle al bestaande groepjes rijden zoals zij dat gewoon zijn.
  2. Als er teveel mensen zijn en/of u wilt niet langer wachten of wat dan ook, verzin gewoon een eigen andere route. Dat is net zo goed als protest, misschien zelfs beter (bereikt weer andere plaatsen).
  3. Geen geluid om de demonstratie routinematig kracht bij te zetten (bellen, toeters, schreeuwen, bellen, enz). Dat verstoort namelijk het verkeer en leidt daardoor tot negatieve reacties en verboden.
  4. Als er meer dan 4 personen meedoen, en het is gewenst om in groepen te rijden, dan denk ik dat de maximale groepsgrootte 4 personen zou moeten zijn of kleiner, om zoveel mogelijk binnen het normale verkeer te passen. Het mij goed genoeg als elke groep vertrekt om de 5 minuten. De groepjes gaan elkaar tegen gaan komen op den duur. De snellere haalt dan de langzamere in, anders ontstaat een hopeloze opstopping achter een langzaam rijdend groepje. Stoplichten en bruggen veroorzaken samen klitten, maar door een beetje elkaar af te stoten denk ik dat het wel goed komt. Iedere groep rijdt het tempo dat zij persoonlijk prettig vinden.
  5. Als er teveel mensen meedoen in totaal, zullen alternatieve routes bedacht moeten worden, en moeten we even creatief worden op dat moment. Wat “teveel” weet ik niet (wat vind u ?). Om er een slag naar te slaan lijkt het mij dat als de laatste groep een uur moet wachten met starten, en een uur lang komt gemiddeld om de 5 minuten een groepje langs, dan gaan we wel een beetje naar het maximum van het redelijke toe ? Er gaan 12 × 5 minuten in een uur, 12 × 5 × 4 = 120 personen. Niet alleen voor het verkeer maar ook om zo lang nog te wachten voor de start, dat lijkt me wel het uiterste. 120 personen is minder dan een kleine (mislukte eigenlijk) demonstratie. Het kan echter nog steeds een geslaagde informele route met protest letters zijn, en dat is dus ook het idee.
  6. Alle bevelen van orde diensten worden direct opgevolgd, inclusief verspreiding en beëindiging.

Het is onwaarschijnlijk dat er een grote groep (meer dan 120 personen) komt opdagen, het is zelfs al onwaarschijnlijk dat het er ooit meer dan 10 zullen zijn. Het is namelijk al een selectie van een selectie van een selectie die zo willen en kunnen demonstreren. Dat geeft ook helemaal niets. Laat anderen wat anders doen. Ik ga er van uit dat ik alles alleen zal rijden, maar desalnietemin zet ik het zo op dat alles kan. Je weet immers nooit zeker wat andere mensen gaan doen, en ik wil absoluut geen chaos en problemen veroorzaken, maar dat als het onverwachte gebeurd, dat het dan ook nog goed gaat.

(Volgende keer zal ik alles nog verder versimpelen.)

Rellen in Brussel

https://blueshinetv.nl/antifa-de-relschoppers-in-het-jubelpark-brussel/

(…) Helaas stonden bij het Jubelpark relschoppers de vreedzame demonstranten op te wachten. Deze relschoppers waren van Antifa, hun zwarte vlag met rode logo was duidelijk te zien. Zij hadden geen goede intenties en stonden de ME uit te dagen door onder andere vuurwerk, stenen en traangas naar hun te gooien. (…)

Zie ook kopie: https://viruswaarheid.nl/buitenland/de-relschoppers-in-het-jubelpark-brussel/

Volgende bericht gestuurd naar Viruswaarheid omtrent deze rellen. Het reactie formulier was maar kort.

Beste Virus Waarheid,

Wat ik me afvraag: waarom geen Bataljon sterke mannen die een cordon vormen tussen Antifa en de demonstratie. Desnoods heel Antifa oprollen en neutraliseren ? Daar moet dan op getraind worden, en er moet een commando structuur zijn. Kleinere eenheden uit andere landen werken samen, ook met politie waar mogelijk.

De demonstratie heeft niet 100% gelijk. U neemt een stuk land tot zich, en eist een andere politiek. U wordt verantwoordelijk. Leg orde op, dwing eer af.

ga door !

Dit soort kwesties is het dus, waarom op deze website zo eindeloos door gemekkerd en gezaagd wordt over dingen als strategie. Strategie is uiteindelijk: alles. Alles hangt er van af. Tot het uiterste alles doordenken, en nog een keer, en nog een keer, eindeloos weer tot het helemaal doorgekouwd is, is alleen nog maar een eerste en makkelijke stap. Door goede theoretische voorbereiding kan echter ook adequate echte actie een vorm krijgen, zonder tijdverspilling en onnodige fouten.

Wie al niet goed wil nadenken over strategie … prima ! Die zal echter geen officier rang kunnen hebben in een Bataljon “sterke mannen” die orde handhaven, en dat hoeft ook helemaal niet, zolang die persoon wel orders kan aannemen en uitvoeren met anderen. Opgelost. Desondanks is het beter als iedereen goed nadenkt over alles. En nog een keer. En nog een keer. En … nog een keer. … enz. enz.

We zien zo toch de schade die ontstaat ? Duizenden en duizenden mensen besteden geld en een weekend aan helemaal naar het buitenland gaan, en misschien is de hele actie wel mislukt omdat er misschien nog geen 100 (ik noem maar iets, geen idee) relschoppers waren.

Wat gebeurd er als de demonstratie zelf en de orde handhavers slaags raken ? Wat gebeurd er als de Staat een schandaal organiseert door het zo voor te stellen alsof de orde handhavers een misdaad hebben gepleegd op welke manier dan ook ? Wat gebeurd er als de Staat het de orde handhavers verbied hun taak op zich te nemen ? Wat is die taak precies ? Is dit in uniform, is dit met een teken op de kleding ? Is dit een politie-achtig soort van optreden, is het meer puur civiel, of zelfs haast militair met niet dodelijke wapens ? Is de hand een wapen, hand met sterke handschoen, of toch ook een knuppel ? Handboeien, touwen ? Juridische ondersteuning en nazorg ? Medische component ? Afvoeren van gewonden ? Opname van identiteit van vijandige individuen ? Spionage afdeling en inlichtingen vanuit andere afdelingen ? Bevoorrading en roulatie, vastlegging bewijsmateriaal, nazorg en analyse achteraf, … Wat zijn de limieten van de Wet, wat zijn de limieten van de goede gewoontes en wat zal het volk er uiteindelijk van vinden … Hoe groot, goed georganiseerd, bevoorraad en sterk is de vijand, hoeveel troepen zijn er nodig om die mensen te neutraliseren, hoeveel eenvoudiger zal alles gaan met een grote overmacht, hoeveel mensen zijn te bereiken om zoiets te doen, en wat is het minimum waaronder een confrontatie beter vermeden kan worden, … Wat is de interne vijandige propaganda van zowel relschopper organisaties, als gevestigde orde diensten, en kunnen we daar op inbreken, …

Hier ga ik nu geen antwoord op speculeren, maar alleen … juist ! Duizend en één kwesties waar over nagedacht kan worden. Dan bewegen we in de juiste richting. Er is een morele verplichting om orde te houden van binnen uit bij een demonstratie. Als het goed wordt gedaan, straalt dit macht, orde, daadkracht, wijsheid, wil, enz. uit. Als het slecht wordt gedaan, tja, dan niet of zelfs het tegendeel. Daarom ook juist weer: voorbereiding voorbereiding voorbereiding, training training training, alles doordenken, overnieuw weer, en nog een keer, eindeloos. De berekeningen gaan steeds door als het goed is, tot op het laatste moment dat de bevelen gegeven worden. “Bevelen”, inderdaad, vanuit één commandant, die weer opereert onder de demonstratie organisatie, op een manier waartoe zij hebben besloten.

Zo zie ik dit tenminste, en ik heb er nog nooit een zinnig weerwoord op gehad. Dit is denk ik de juiste weg, en het feit dat het moeilijk is om te doen, dat het inzet vergt, dat bewijst juist dat het de juiste weg is, want iets bereiken kost altijd moeite, en iets in een chaos laten veranderen, dat is niet zo moeilijk, daar zorgen anderen wel voor, als we het zelf al niet doen. (Waarom was ik er dan zelf niet om het te doen ? Brussel is me te ver, als één persoon optreden tegen zo’n meute relschoppers — waarvan er velen waarschijnlijk gewoon keihard voor de heersende klieken werken — is zinloos.)

Het zou goed zijn als mensen uit de orde dienst, die dus beroepservaring hebben maar die loyaal zijn aan een eerlijke Staat en geen tirannie willen (het protest steunen), deze taak op zich nemen en goed uitwerken. Zij hebben immers de ervaring. Hun loyaliteit kan blijken uit resultaat in het veld.

Één keer raden waarom de politie altijd wint, ten goede of soms helaas ten kwade, en waarom dus de heersende klieken waaronder zij met zin of tegenzin werken altijd wint, of ze nu de politie of het leger inzetten. De reden is: zij doen alles en meer wat boven aangegeven staat. Zij zijn goed georganiseerd, getraind, bevoorraad, enz. Alhoewel zij daar een groot budget voor hebben en alle mogelijke denkbare middelen, betekend dat niet dat een demonstratie daarom niets zou kunnen, of zich volledig afhankelijk zou moeten maken van krachten die ook juist het probleem kunnen worden (politie, justitie, leger). “Zo zou het toch moeten ?” maakt niet zoveel indruk denk ik, als “We hebben 25 van de 100+ relschoppers gevangen weten te nemen, we hebben fotos gemaakt en deze lieden overgedragen aan de politie voor de nodige straffen. We gaan volgen wat er met deze mensen gebeurd, en uitzoeken wie het precies waren. Hier hebben we een mooie en spannende video documentaire gemaakt over wat er precies is gebeurd.”

Zo vind je dan ook de politie infiltranten, die kunnen te kijk gezet worden … en die zijn er dan de volgende keer al weer niet bij, en zo kun je dit gaan winnen stap voor stap, en hopelijk het volk voor de demonstratie winnen, of in ieder geval zo veel mogelijk. Het zal allemaal wel niet zo makkelijk zijn, in het begin zal het wel vooral fout gaan, maar het is een kwestie van volhouden en leren. Tienduizenden mensen kwamen demonstreren. Stel 25 000, en stel dat 1% te organiseren is in een orde dienst. Dat is heel erg weinig ! Toch zouden dat al 250 man zijn, een Bataljon. 2% is 500 man. Hoeveel relschoppers waren er ? Vaak zijn dit kleine clubjes, soms zelfs niet meer dan rond razende tweetallen of zelfs eenlingen die als wilden vernielingen aanrichten. Hoeveel man kost het om een tweetal te neutraliseren ?

Met zelfs maar 10 man in een orde dienst op 25 000 demonstranten, die toch als een goede eenheid opereren, en die direct video materiaal produceren, is het al mogelijk om één relschopper die geïsoleerd is te neutraliseren en af te voeren. Dat is direct al een mooi verhaal, dat is waardevolle propaganda, en het is ook nog eens … Waarheid (want het gebeurd echt), en Liefde (want je doet iets goed). Is die persoon geneutraliseerd: terug het veld in, volgende. Zo denk je in oplossingen, ipv problemen. “Ach wat zijn we toch een zielige slachtoffers van schimmige tactieken en de politie hielp ons niet eens” enz. Wat koop je er voor, wat heeft het volk er aan, het inspireert niet. Toch ? Harde maar gezonde actie en lekker lopende propaganda (allemaal emotie, korte beelden, indruk maken, emotie emotie emotie), dat werkt wel (mijns inziens).

Propaganda werk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *