「2」 Vrijdag Vrijheid fiets route, Groningen

14jan - door Jos - 0 - Over actie

14 januari 2022

Deel I. Dit is een soort opwarming, voor wie 50 km niet genoeg is.
12:00 100 km start (link) (Koerspad bij Excalibur, de grote gele paal)
Tijd die over is bij doorkomst op het startpunt na 50 km is onbepaald tot 15:00.

Deel II. De eigenlijke de actie, die meer mensen kan bereiken.
15:00 50 km start (link) (Koerspad bij Excalibur, de grote gele paal)

Doel

Doel: protest tegen de extreme en grove Corona maatregelen in algemene zin. Voor het behoud van het recht op organisatie en vergadering, het recht op meningsuiting. Voor het recht op individuele keuze. Het recht van een individu om wel of niet geïnjecteerd te worden. Het recht van een winkelier om wel of geen mondkapjes te verplichten, en om de handhaving wel of niet zelf ter hand te nemen. Het recht om wel of niet open te zijn op normale openingstijden. Het recht van een individu om zich op straat te begeven op welke tijd dan ook, naar eigen inzicht. Afschaffen medische binnenlandse paspoorten. Muziek koren en orkesten, sportclubs, politieke groepen en alle andere groepen, hebben het recht op samenscholing naar eigen inzicht. Enz.

Ongeacht bovenstaande: eenieder die vind dat de Corona maatregelen op welke manier dan ook te ver gaan op het moment van protesteren, en/of dat de politiek moet verschuiven van algemene repressie naar individuele vrijheid en eigen verantwoordelijkheid, kan dit protest steunen. Meer is het niet, maar minder ook niet.

Organisatie

Er is geen enkele vorm van voorzieningen of bevoorrading (er is een publiek water punt bij de ingang voetbalclub, en op de parkeerplaats bij de heuvel). Er is geen enkele vorm van organisatie, dan die welke op dat moment daar wordt afgesproken. Bij dezen neem ik geen enkele verantwoording voor wat iemand anders doet op deze route, of in verband met deze actie. Ik ben maar een individu die een ronde gaat fietsen met letters op het karretje en beloof zelfs niet dat ik kom.

Als iemand mee wil fietsen is dat prima, aangenomen dat wij elkaars tempo kunnen/willen volgen. Geen bericht vooraf nodig. Aanhaken en lossen op allerlei punten kan ook. Voor mijn gevoel is tot 4 personen in een groepje veilig voor het verkeer, maar met meer is het misschien handig om meerdere groepjes te vormen. Als er een wegkapitein is, kan die de zaak aanvoeren en over dit soort zaken beslissen.

Ter zake doende propaganda voeren kan een plus zijn, als men geen onderdeel is van een groep waar minimaal één persoon propaganda voert. Zorg er AUB voor dat alles strak vast zit, zodat u er geen omkijken naar heeft. Fout: vlag in de hand houden. Goed: sticker op de buis of kreten op shirt gespeld. Hoe netter en veiliger, hoe beter. Schreeuwen en bellen onderweg is ook slecht voor de verkeersveiligheid, en kan dus contraproductief werken omdat mensen dan een negatieve reactie kunnen krijgen. We moeten niet hebben dat mensen denken “Daar heb je die gekken weer”.

We willen dat ze denken: “Daar zijn de helden; hun gedrag is goed in ieder opzicht: veilig, het getuigd van vaardigheden, ze zijn lief en bekwaam, zorgzaam en betrouwbaar; ze staan er als hun land en volk verdedigd moet worden tegen de priktatuur; ze zijn een heer of dame in het verkeer, en stappen af daar waar hulp geboden moet worden. Laten we naar hun zorgen luisteren …

Misschien dat ver en hard fietsen ook kan helpen ? ;-P Jaaaa !!!

Minst veilige stukken weg, voor mijn gevoel: Aduarderdiepsterweg en Zijlvesterweg. Weinig ruimte en hard rijdende autos. Dit is westelijk buiten de stad.

Dit klinkt als een georganiseerde demonstratie zonder vergunning ? Het lijkt me onzinnig om voor één of maar een paar mensen met vergunningen te beginnen, terwijl die zich goed aan de verkeersregels houden. Mocht het ooit groot genoeg worden, dan zien we dat dan wel weer. Ik verwacht persoonlijk niets, en werk gewoon mijn (gepolariseerde) trainingsprogramma af.

Verdere details ?

Geen. Er zijn allerlei kwesties en tactieken te bespreken over het veld van protest en demonstratie, van vijandige overnames tot goede uitstraling, van naderhand opruimen tot interne orde diensten en relschoppers, maar dat lijkt mij voor een waarschijnlijk éénpersoonsprotestje niet aan de orde. Het zij opgemerkt dat ik vind dat alles met uiterste zorg en organisatie kracht moeten worden aangepakt, als groepen ontstaan. Het doel van een protest is om een sympathiek oor te verwerven bij het volk (inclusief de politie en ambtenarij) voor een bepaalde kwestie. Waarschijnlijk is daarmee al veel gezegd.

Verslag !

Afgewerkt: Deel I: 12:00-14:04 (0➡50 km). Deel II: 15:00-17:17 (50➡100 km).

Tijdens Deel I was er een positieve aanmoediging van een tegenop komend wielren groepje.

Deel II begon goed, want er waren twee voorbijgangers die direct een foto wilden maken en “delen” (met hun telefoon), en het met de actie eens waren. Het toeval was ook mooi, want ik was 20 seconden vóór 15:00 aanwezig, en begon dus op het uur weg te rijden. Dit zou wat kunnen zeggen over dat het volk het zat is, omdat als het zo weinig tijd kost om steun te vinden (20 seconden). Dan moeten heel veel mensen het zat zijn. Ook kreeg ondergetekende nog “Gods zegen” mee (als ik het goed verstaan heb). Wat kan een mens zich nog meer wensen.

Het is nu dus denkbaar dat de volgende keer nog wat mensen gaan meedoen, omdat ik had uitgelegd dat dit een wekelijkse actie was, en wij waren op de start tijd en op het start punt. Verder heb ik geen idee waar eventuele fotos gedeeld zijn met anderen, of wat daar gebeurd.

Het weer was goed. Er was wat droge regen op den duur (zoals ik het noem). Ook nog een straatkrant gekocht op de Grote Markt, om alle menselijke en bovennatuurlijke krachten gunstig te stemmen en het geluk af te dwingen ;-). Interessant genoeg vond de straatkrant verkoper (geen Riepe deze keer) dat er teveel dwang achter de injecties zat, en daarom wilde hij er ook geen 👍. Precies, dat is het punt. Weg met die dwang !

… volgende week weer, en zo elke week …

━━━━━━━━━━━━━━━━━

P.S.

Het is altijd pijnlijk om de geïnstitutionaliseerde corruptie in het stedelijke landschap zelf te zien, als men op Zernike is. Overal dikke bedrijven, tussen de zogenaamde objectieve wetenschap. Bedrijven willen geld verdienen, en dat strookt vaak niet met objectieve wetenschap. Heeft dit te maken met Corona ? Mijns inziens: ja.

Geen zichzelf respecterende wetenschap kan achter deze Corona waanzin staan, en ook geen fatsoenlijke politici, rechters of journalisten. Deze hele Corona dwaasheid is een uiting van Oligarchie, van hoe alles onder de dwang van het Grote Geld ligt. De wetenschap is corrupter dan de meeste mensen door lijken te hebben. Geld geld geld, daar offeren teveel mensen hun ziel voor op. Macht, geld en prestige.

De waarheid ? Rechtvaardigheid en vrede ? De Voorzichtigheid ? “Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral” blijkbaar ook in Nederland. Vecht ertegen ! Vecht voor alles wat goed is, en leef.

Propaganda werk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *