Balen van Corona hysterie

10jan - door Jos - 0 - Over actie

Balen van Corona hysterie, maar je kunt ook wat doen. Protest !

Stap 1: fiets optuigen.

Banier kopen (link). Blijkt wel wat groter dan verwacht. Pruts-pruts, zo het past toch … ! Niet zeuren, maar gáán.

;-D Nou ja, mag u beter doen !

Stap 2: Gáán ! Tja, zo simpel is het soms.

Onze geliefde stad, Groningen. Dé stad ! Heden zuchtend onder de dwaasheid en criminaliteit van de internationale heersende klieken van het Grote Geld, als niet sinds de Tweede Wereld Oorlog, compleet met een absurde avondklok soms. Hoe verzinnen ze het.

Hier staat de route op Komoot: route op komoot.nl (link)⁵.

Verslag !

Het weer was prima op vrijdag 7 januari 2022, in ieder geval droog doorgekomen. Die dag was gekozen omdat dit de laatste dag was van het 3 daagse protest, uitgeroepen op nederlandinverzet.com (link). Bovenstaande route is iets aangepast voor een volgende keer, om Zernike ook mee te nemen (en om op 50 km uit te komen, ronde getallen zijn zo belangrijk ;-).

Het is ook gewoon een wielren-training¹. Een tussendoor training in dit geval. Niet lang en niet zwaar, maar langer dan een herstel rondje. Even de viaducten op knallen als het kan, altijd fijn. Overigens fietste ik extra rondjes om het hoofdbureau van Politie (dubbel langzaam), de Rechtbank, en het Gemeentehuis, en door het ziekenhuis gefietst langs waar blijkbaar een prikkraam staat (ach en wee, dit arme volk !), en bij de Corona poli. Daar was het doodstil, zoals altijd. Het hele ziekenhuis is rustig, zoals altijd gedurende leugen-pandemie. Net zoals het Martini ziekenhuis, alhoewel daar wel wat kauwtjes (een vogel) de stilte doorbreken soms. Deze extra uitstapjes zijn niet in de bovenstaande route opgenomen, omdat het niet correct is om de politie en justitie op enigerlei wijze te hinderen, en zeker niet routinematig. De politie is immers onze beste vriend. Wat moeten zij doen, als het volk geen richting geeft ? Dus dat moeten wij doen … Actie !

Hoe nu verder ?

Heden is het plan om elke vrijdag deze route met de propaganda op de kar te fietsen, te beginnen dus vanaf de Kardinge parkeerplaats, alwaar ook een drinkwater punt is (ingang voetbalclub, en nog één richting stad). Waarschijnlijk begin ik de ronde om 15:00. (Ik sta open voor andere tijden en ideeën; mail maar wat door.)

Is dit een demonstratie ? Weet ik niet. Het is toegestaan om met letters op de fiets te rijden, toch ? Ik kon geen verboden vinden. Mensen met bedrijfsnamen en logos op hun spullen lopen in feite ook te demonstreren. Een paar mensen met letters op hun uitrusting, zou ik geen demonstratie noemen, in de zin dat er politie escorte nodig is. Overigens lijkt het mij heel fijn om achter een politie motor aan te kunnen racen door de stad over de weg. Zou dat een keer kunnen ? 😉

Is dit een uitnodiging ? Weet ik niet. De weg is vrij, maar ik ben daar niet de baas. Ik ben maar een klein en zielig persoon, met een te laag gemiddelde op de 40 km tijdrit (ik werk er aan!).²

Stel meerdere mensen komen daar op hetzelfde moment, heel toevallig met het plan om dezelfde route te fietsen. Hier geldt wat mij betreft in ieder geval: redelijkheid en billijkheid, en wat zijn de laatste regels.³ Een grote groep kan een verkeersprobleem zijn, dat snapt iedereen. Dus dan zou er gefietst moeten worden met adequate lege tussenruimtes, misschien wel 100 meter of meer⁴, of er zou een aanvraag voor een soort optocht gedaan moeten worden bij de betreffende instanties (lastig gedoe hoor). Zou een groep van 4 personen een verkeersprobleem zijn ? Dat lijkt mij eerlijk gezegd niet, maar als er weer verboden zijn voor samen fietsen dan is extra tussenruimte toch weer nodig. Het lijkt mij dat een en ander in redelijkheid opgelost kan worden, mochten meer mensen het leuk vinden om te protesteren op deze manier. Meer is natuurlijk altijd beter, omdat schaapjes andere schaapjes volgen, en twee schaapjes of meer maakt meer indruk dan één schaapje over de dam. Zo simpel is het.

Is dit een provocatie, is de bedoeling om lastig te zijn ? Dat is in ieder geval zeker niet mijn bedoeling, en ik hoop ook niet de bedoeling van iemand anders. Alle bevelen van politie zou ik onmiddellijk en zonder vragen opvolgen (nou ja, behalve “spring in de sloot”, dat mogen ze zelf doen dan). De ronde komt direct langs een politie bureau, dus die kunnen direct zien of er een probleem is. Het doel is alleen maar … om iets van protest te laten zien tegen de destructie van onze rechten, het optuigen van een dictatuur die zeker wel in een tirannie kan veranderen, want we hebben dit allemaal al eens eerder gezien (Auschwitz begon niet met Auschwitz (link)), nietwaar ?

Oh wacht, van de massa media mogen we niets meer met de Nazis vergelijken, sorry ! Je zou eens ontdekken hoezeer het allemaal weer hetzelfde is … Niet netjes hoor, om een historisch perspectief te hebben, of je in te zetten voor Grondrechten, de Democratie, Vrijheden enzo, en dat soort lastige dingen die uit de tijd zijn sinds 2019 … zo lijkt de media te vinden. Tjonge, ik vraag me af wie er allemaal adverteert in die bladen. Waar doen ze het van ? Nou goed, ik heb mijn banieren, en zij hebben 24 uur per dag de controle over de TV in miljoenen huizen, en drukken miljoenen kranten per dag. Eerlijk toch ? Al die mensen die balen van Corona hysterie, komen die nog aan het woord ? Jawel hoor ! Als je gaat fietsen met propaganda op je kar.

Ging het niet om geld bijdrukken ?

Merk op dat de hele Corona hysterie niets meer is (wat mij betreft), dan het volk afleiden van het werkelijke onderwerp: geld bijdrukken als gekken, door de criminelen van de macht. Ze zijn alles aan het kapot maken, en de macht wordt gecentraliseerd. We hebben nu echter wel te maken met een op Corona gebaseerde poging om een dictatuur te vestigen, waarin basisrechten zoals het recht op verzamelen en vergaderen worden geschonden, dus daarom lijkt het mij nuttig om toch ook tegen die propaganda in te gaan, ook al is het niet het echte onderwerp. Dit wórdt het echte onderwerp, als het ware. Kan deze propaganda voor Corona verslagen worden, dan kan het geld bijdrukken misschien ook gestopt worden, en kunnen betreffende slechte bedrijven eindelijk door hun welverdiende bankroet gejaagd worden. Samen met andere noodzakelijke politiek, kan misschien iets gedaan worden aan de voortgaande financiële / economische crisis, die voortkomt uit een fundamenteel niet stabiel economisch systeem (zie boek “Distribute Power (link)”).

Overzicht v/d politieke situatie

We zitten nu in de strijd van deze generatie, tegen de tirannie, het onrecht, de uitbuiting, de leugenpolitiek en leugenpropaganda. De vijand kan geen kant op, behalve dingen erger maken, want het zijn criminelen en die kennen uiteindelijk geen grenzen. Ze roven tot alles op is en steken dan alles in brand. Vervolgens helpen ze met blussen en proberen als helden weg te komen. Zo zitten die terroristen in elkaar. Wie komt opdagen voor die strijd en wie niet ? Wie loopt gedwee mee met de tirannen en wie riskeert desnoods opsluiting en de dood voor principes als rechtvaardigheid, vrede en vrijheid ? Dat gaat nu blijken, en in de komende jaren. Niet iedereen zal op hetzelfde moment dezelfde keuze maken, en dat hoeft ook niet. Als genoeg mensen op tijd ingrijpen, wordt het land en volk gered. Als niet genoeg mensen op tijd ingrijpen als het nodig is, gaat het land en volk ten onder.

Het grootste probleem lijkt te bestaat uit twee facetten: ① weigering om in te zien dat de machtigen ook crimineel kunnen zijn, en ② weigering om in de realiteit te leven en zich de hele dag continue door de massa media te laten voorliegen. Beiden lijken voort te komen uit kudde gedrag. Meelopen met de rest is voor veel mensen, vermoedelijk, een hoge prioriteit, belangrijker dan principes als Solidariteit, Vrijheid, Recht en Vrede. Als de kudde naar tirannie loopt, volgen ze. Als de kudde naar Vrede loopt, volgen ze. Ze hebben de neiging diegenen te volgen waarvan ze na oppervlakkige beoordeling, de indruk hebben dat die persoon aan hun kant staat, en waarvan ze een niveau van waardering of zelfs aanbidding voelen, waardoor ze worden geïmponeerd. Zeker in Nederland gaat het ook om kleinburgerlijke uitstraling. Dat vaak mensen gekozen worden met weinig verstand (zoals Balkenende), die niet meer dan pionnen zijn voor andere machten, wordt niet begrepen. Dat sluwe oplichters met eigen plannen worden gekozen (zoals Wim Kok), die samenwerken met de hebzuchtigen in de top om er zelf beter van te worden, wordt niet begrepen. Alles is buitenkant, alles is illusie.

Hieronder lijkt een ander probleem te liggen: ze zoeken een held die de problemen het hoofd moet bieden, in plaats van zelf die problemen proberen op te lossen, en dwingende richting op te leggen aan hen die deze richting moeten vertegenwoordigen en uitvoeren. Het volk gedraagt zich als een kind. Dit lijkt het basis probleem in de hele wereld te zijn. De regering wordt gezien als de ouders, het volk gedraagt zich als een kind.

Logischerwijs zijn er dan twee oplossingen: het volk moet volwassen worden, en/of we hebben een nieuw kader aan ouders nodig als de huidige heersende klieken te ver zijn gegaan in het mishandelen van het volk. Protest kan gezien worden als een poging naar beide richtingen. Diegenen die protesteren proberen het volk tot nadenken te porren, en werpen zichzelf in zekere zin op als een groep die een andere richting vertegenwoordigt.

… en welke richting is dit nou weer ?

De richting die hier op “market.socialism.nl” wordt voorgesteld, voor de oplossing van primair de fundamentele economische problemen en secundair de Staatskundig-democratische problemen (de kloof tussen politiek en burger), zou inhouden dat er nog steeds een verzorgende klasse van machtigen gekozen wordt — in bedrijf alsook in de Staat — maar dat het makkelijker wordt voor het volk om sneller in te grijpen in die macht.

De vraag is of het volk niet te kinds is om dit succesvol af te handelen. Die vraag durf ik niet te beantwoorden. Het is aan het volk die vraag te beantwoorden. Het zal moeten blijken.

Het enige dat ik er verder over kan zeggen, is dat het hier voorgestelde Staats- en economische systeem behoorlijk rekbaar is, en niet eens zo heel veel verschilt van het huidige model (een kapitalistische economie met socialistische verzachtingsmaatregelen en een 4 jarig gekozen regering).

Totaal onhandelbare individuen hoeven niet mee te stemmen of te praten, of die kunnen eigen kleine 50+ stemgroepen oprichten waar vooral geschreeuwd wordt en met bierflesjes wordt gegooid. Zolang zij iemand kiezen die zich in een Raad weet te gedragen, kunnen ze toch een invloed hebben. De rest die totaal niet georganiseerd kan worden, blijft ongeorganiseerd, en stemt alleen mee in eventuele Referenda als ze willen. Onhandelbare individuen kunnen werken in bedrijven die geleid worden per decreet door een verheven baas.

Meer sociale en beschaafde individuen kunnen werken in bedrijven met inspraak. Zij kunnen zelf bedrijven oprichten naar eigen inzicht, bedrijven waar zij gewoon de baas zijn, en eigenaar van het Kapitaal (maar niet alle grond die er is). Het hele systeem hier herhalen heeft weinig zin, maar het punt is dit: het voorgestelde is een stap in een bepaalde richting, een stap die op veel punten fundamenteel anders is dan het huidige model, maar ook een stap die op allerlei manieren weer zo kort mogelijk is gemaakt, waardoor het zo haalbaar mogelijk wordt.

Vóór grootschalige Soevereine implementatie, bevind zich het veld van de niet Soevereine minderheidsacties en projecten, alsook gedeeltelijke implementatie en experimenten vanuit de Staat, waardoor deze stap nog verder wordt verkleind en opgedeeld in oneindige hoeveelheden kleine stapjes, die over de duur van eeuwen en duizenden jaren gezet zouden kunnen worden.

Zelfs in de tirannie schuilt hoop, want in tirannie worden de onhandelbaren en onbeschofte lieden van discipline voorzien, en leren zij onder dwang te luisteren naar een ander. Dat is een essentiële les als er nog hoop moet zijn voor zo’n persoon. Ik hoop echter, dat het Nederlandse volk zo’n afstraffing niet verdient, en daarom gaat deze propaganda kar tegen de Corona dictatuur rijden …

━━━━━━━━━━━━━━

Noten

¹) Dit is de speciale ronde voor als er kans op gladheid is in de provincie, want de stad is warmer en beter gestrooid. Leek me ook goed als propaganda route.

²) Door bochten, stoplichten en verkeer in de stad zit je al snel op iets van maar 21 km/h totaal.

³) Ik volg al tientallen jaren het propaganda gif van TV en kranten niet, dus laat me graag adviseren want ik weet waarschijnlijk niet wat de laatste regels zijn, behalve dat als ik alleen fiets dat dit hoogstwaarschijnlijk legaal is. Het zij opgemerkt dat een verbod op verzamelen en vergadering wat mij betreft een niet te accepteren inbreuk op politieke rechten is.

⁴) Berekeningen laten zien dat zelfs bij vertrek om de 5 minuten van kleine groepjes, ongeveer 2 km tussenruimte, deze na 2 uur samenklonteren bij een verschil van maar 4% in gemiddelde snelheid (¹²⁵/₁₂₀ minuten = 1,04; 1,04 × 50 km = 52 km; 25 km/h × 5min = 2,08 km, 26/25km/h = 1,04). Aan de andere kant ontstaan er grotere gaten tussen de samengeklonterde groepjes, van 10 of zelfs 15 minuten, die weer goed zijn voor de verkeersrust. Logischerwijs is het handig de snellere eerder te laten vertrekken.

Er zijn waarschijnlijk niet zo heel veel wielrenners of andere fietsers die zo willen protesteren. Daarom zal dit protest vermoedelijk klein blijven, tot maar één persoon, en ver onder de grens die een verkeersprobleem zou kunnen veroorzaken. Ik zou persoonlijk al onder de indruk zijn als er ooit eens door 2 anderen zou worden mee gereden, of zelfs één. Aangezien alle macht voortkomt uit grote aantallen, lijkt het me toch een goed idee om deze actie schaalbaar te maken. Waarom niet ? Er zijn geen kosten of nadelen, alleen voordelen. (Zoals opgemerkt, het is ook gewoon een wielren training … Ik zal toch ergens gaan rijden, en dit zal vaak nog niet genoeg zijn op die dag. ;-).

⁵) Hier een variatie van 100 km Rond om Stad (link). Gaat eerst buiten de stad om: van A ➡ Kardingermaar oostelijk ➡ Rondje net buiten de stad om met de klok mee ➡ terug over de Sauwerdermaar westelijk, langs het startpunt (na 50km) en dan de rest beginnend met de Kardingermaar in westelijke richting langs het strand. Startpunt A is direct bij de grote gele paal (Excalibur, 37 meter); de klim toren. Dat hele gebied heeft allerlei vermaak en vertier (link).

100 km in rondjes

Komoot zegt dat er een stukje onverhard is bij Peizermade, maar dat klopt niet. Ergens worden kasseien gezegd te liggen bij Engelbert, maar dat is een nette weg. Wie nog even wat kasseien wil rossen: ga bij Zuidwolde — dus na 46,3 km — langs het Boterdiep naar het noorden, aan de west kant van het water …

Propaganda werk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *