「8」 Vrijdag Vrijheid fiets route, Groningen

18feb - door Jos - 0 - Over actie

25 Februari 2022

Doel

Eenieder die vind dat de Corona maatregelen op welke manier dan ook te ver gaan op het moment van protesteren, en/of dat de politiek moet verschuiven van algemene repressie naar individuele vrijheid en eigen verantwoordelijkheid, kan dit protest steunen en mee doen.

Deze fietsroute op vrijdag is als het ware een wekelijkse herhaling van de laatste dag van deze protest actie van Nederland in Verzet (link). Een soort echo.

Routes

Rond om stad 100 km (Deel I & II)

Rond om stad (link)

Warm rond stad 50 km (Deel II)

Warm rond stad (link)

Verslag !

Geen Priktatuur, Vismarkt 25 februari 2022. (Zonnetje !!!)

Deel I & II vanaf 11:00. Weer: eerst nog een hagelbui, later veel zon! Soms wat windstoten.

Tijdens het uitwringen van linker sokken (koude kletspoot dankzij hagel), kwam iemand een praatje maken over de Corona hysterie. Ze vond het een moedige actie, omdat ze zelf niets durfde te zeggen. Ik zei dat het wel meeviel omdat niemand mij gaat ontslaan of iets dergelijks, en dus vind ik dat het goed is als ik dit nu doe, terwijl anderen in een veel lastiger parket zitten vaak.

Het was een “oudere vrouw (digibeet)” zoals ik beloofd heb te zullen opschrijven hier. Ze wilde niet geïnjecteerd worden, en geloofde de propaganda over Corona niet. “Rutte heeft zijn geloofwaardigheid verloren in de laatste jaren.” Andere ouderen die ze kende waren geobsedeerd met de injecties en vroegen steeds aan elkaar of ze al “geboosterd” waren. Ze lieten deze vrouw in de steek, omdat ze “doodsbang” waren om Corona te krijgen. Enige zus, al in een jaar maar één keer gezien. Ze mag op een hond passen voor iemand, maar alleen als iedereen dan weg is. Laat dan maar.

Ze had het ook over de haat die de politici uitstralen als ze het over Corona hebben, maar Rutte straalt nu helemaal, nu hij het over oorlog kan hebben, aldus de vrouw op fiets. Ze was het er ook mee eens dat het niet klopt dat er geld bijgedrukt wordt uit het niets. “De goudstandaard is er niet meer.”

We waren het er over eens dat de wereld een gekkenhuis is. De vrouw dacht dat ze nu propaganda over deze twee dingen tegelijk gingen voeren: zowel Corona alsook oorlog. Dat zou inderdaad goed kunnen !

Berichten over wat er in andere landen gebeurd inzake Corona zijn soms schokkend, dus misschien gaan ze de repressie uiteindelijk weer verder opvoeren, nadat ze even weer een stapje terug hebben gedaan. Nederland is een repressief land aan het worden …

§

Dit zijn de trieste gevolgen van de massa hysterie, die cynisch wordt opgeklopt door de massa media en allerlei (zo niet bijna alle) politici. Ironisch genoeg (ik zie het nu pas), staat er een waarde transport busje op de foto, precies onder de paal met de propaganda van de diverse manieren waarop we voor de massa media en aanverwante terroristen kunnen stemmen. (Ik heb de opties nog niet bestudeerd; er is dus nog een kans dat er een nieuw goed initiatief is, maar de kans lijkt niet groot.)

§

Overige opmerkingen: zie eerste afleveringen voor oeverloze deliberaties over (informele) demonstratie strategie en dergelijke.

Propaganda werk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *