「6」 Vrijdag Vrijheid fiets route, Groningen

28jan - door Jos - 0 - Over actie

11 februari 2022

Doel

Eenieder die vind dat de Corona maatregelen op welke manier dan ook te ver gaan op het moment van protesteren, en/of dat de politiek moet verschuiven van algemene repressie naar individuele vrijheid en eigen verantwoordelijkheid, kan dit protest steunen.

Deze fietsroute op vrijdag is als het ware een wekelijkse herhaling van de laatste dag van deze protest actie van Nederland in Verzet (link). Een soort echo.

Routes

Er zijn twee routes voorgesteld, maar iedereen kan natuurlijk zijn eigen route en tijdstippen verzinnen. Het lijkt logisch om het startpunt te veranderen tot dicht bij uw huis of ander verzamelpunt. De 100 km route heeft een extra ronde net buiten de stad om, en gaat dan over in de 50 km route. Tegen de klok in rijden kan ook leuk zijn, dan komt u misschien anderen tegen en kunnen we elkaar aanmoedigen.

Enige tips misschien. ① zorg dat alles goed vast zit en kan doorgaan als niets anders dan belettering op een auto, vrachtauto of fiets. Het is geen officiële demonstratie, er is geen vergunning en geen ondersteuning of niks, geen juridische zorg of verzekering; alles is 100% eigen risico. ② Maak geen lawaai of andere geluiden die niet bijdragen aan de verkeersveiligheid. ③ Doe er alles aan om maximaal goed de verkeersregels te respecteren, om een goede reactie te bevorderen (probeer ik ook ;-). ④ Het lijkt mij verstandig om niet in een grotere groep dan 4 personen te fietsen, voor de verkeersveiligheid. ⑤ Rijden zonder propaganda zal waarschijnlijk geen effect hebben, maar juist wel in een groepje waar één iemand propaganda voert (overdaad schaadt?). Er is propaganda te koop tegen de nieuwe onvrijheid (zelf te zoeken). ⑥ Draag een helm als u op een racefiets zit, ook bij laag tempo ? Dat geeft het goede voorbeeld aan de jeugd. ⑦ Streef naar een zo keurig mogelijke uitstraling om een goede indruk te maken. Geen scheldwoorden of andere destructieve uitlatingen. ⑧ Direct alle orders van politie en orde diensten opvolgen. Ook (of vooral) deze mensen zijn een doelwit van de propaganda. ⑨ Alle voor het verkeer veilige voertuigen kunnen uiteraard deze of andere route doen.

Verslag !

Deel I: 12:01-14:19, deel II 15:00-17:30. Weer: begon winderig & bewolkt, eindigde met heerlijk zonnetje. Verdeelde reacties vandaag. Iemand toeterde en zwaaide, terwijl een wat oudere vrouw ergens “nee” leek te zeggen nadat ze de spandoeken gelezen had. Weer ergens anders vroeg ook een wat oudere vrouw wat “Priktatuur” betekende, zonder dat dit resulteerde in merkbare instemming of afwijzing. Van mijn kant … ik vind de slaven zielig. Het is een schandaal dat ze zich zo laten mishandelen door de regering, en dat ze niet begrijpen dat “Corona” niet het niveau van een nationale ramp bereikt (bij lange na niet). De grote ramp die bezig is, is het geld bijdrukken door de gekken van de macht.

Rechtbank Groningen (Guyot plein)

2 × geleden bedacht ik me dat als ik langs de Synagoge kom, zou ik de Torah rol moeten groeten, dus dat deed ik. De vorige keer deed ik het ook, en toen was de deur open. Vandaag deed ik het weer, en toen was er een man bezig en die groette terug of zo leek het. Dit is een lief wondertje van de hemel, zoals ik het zie (Waarom niet ? Alles is immers een wonder dat het bestaat). De Torah is groot en machtig, en zeer goed. Zoals de onoplosbare schulden die de wereld nu naar de afgrond dwingen: dat mag ook helemaal niet in de Torah. De schulden worden elke 7 jaar kwijtgescholden. Zo zien we maar weer dat wijsheid van alle tijden is. Letterlijk duizenden jaren geleden was de oplossing al bekend.

Overige opmerkingen: zie eerste afleveringen voor oeverloze deliberaties over (informele) demonstratie strategie en dergelijke.

Citaat toegeschreven Einstein in gebouw waar propagandisten van OOG TV ook zitten (Zernike complex).

Speciale Relativiteitstheorie

Alhoewel dit niet echt het onderwerp is hier (het gaat hier meer om de fundamentele principes van een economie en secundair de Staat), is de Einstein gekte ook een soort teken aan de wand (letterlijk en figuurlijk) van hoe deze maatschappij zijn problemen niet wil oplossen. Het is opmerkelijk dat dit citaat op het gebouw staat, waar leugenpropaganda voor waarheid wordt verkocht door OOG TV. Laten we dit citaat eens goed gaan bestuderen.

Vertaald: “Het ware teken van intelligentie is niet kennis, maar verbeelding.

Punt 1. Wat doet het er toe wat “het ware teken” van “intelligentie” is ? Wat als iemand zegt: het ware teken van intelligentie is … een moeilijk probleem snel oplossen (iets wat doorgaans de betekenis van intelligentie is) ?

Punt 2. Is het niet behoorlijk beschamend dat Einstein dit citaat op zichzelf wil laten toepassen ? Hoe arrogant kun je zijn ? Hier is het ook nuttig om te weten hoe de zogenaamde Speciale Relativiteitstheorie in elkaar zit, en hoe die dwaasheid is ontstaan. Om het niet te technisch te maken, komt het er in dit geval op neer dat Einstein beweerd dat omdat de normale wetenschappelijke methode niet tot een verklaring leek te kunnen komen voor het probleem van de Stellaire Abberatie, daarom moest het probleem maar worden opgelost buiten de wetenschappelijke methode om. Met absurde fantasie verhalen dus. Dat was de oplossing ! Om dat kracht bij te zetten, zegt hij dan: het gaat niet om kennis, maar om verbeelding (!). Waarheid (kennis) doet er niet toe, als je maar een mooi verhaal kunt ophangen. Leugenpropaganda dus. Een kolfje naar de hand van OOG TV dus. Geen wonder dat ze zich hier goed bij voelen.

Wie niet weet wat stellaire abberatie is, tja … die weet dus gewoon niet eens waar het over gaat. Dat iets niet zomaar wordt opgelost in de wetenschap is heel gewoon. Het duurt vaak even tot iets is opgelost en dat kan ook heel lang zijn, en sommige problemen gaan misschien echt heel erg lang duren voordat die zijn opgelost. We weten niet hoe lang. Het kan eeuwen zijn, of nog langer. Het antwoord is er als het er is, of om het anders te zeggen: er is een geloofwaardige oplossing / verklaring voor een probleem, als die er is, en niet eerder. Dat kan nog steeds fout zijn. Het is in ieder geval iets, een poging.

Dit is niet het geval bij de dwaasheden die aan Einstein worden toegeschreven, maar die in feite van anderen zijn, vooral Lorentz (wél een echte wetenschapper of minimaal goede techneut die aan de Afsluitdijk heeft gewerkt). Diverse mensen zijn met absurde oplossingen gekomen voor stellaire abberatie. Hoe het verder mogelijk zit, kunt U zelf gaan uitzoeken. Dit is iets wat ik er ooit over schreef: http://www.socialism.nl/plan_joshb/disproof.html (link).

Heel kort gezegd komt het in de kern hier op neer: de verklaring van stellaire abberatie (zelf uit te zoeken wat dat is) was dat de æther (het licht medium, want licht is een golf) statisch is, en daarmee als het ware een rust punt in de hele cosmos definieerde. Een soort substantie die hard was in de zin van steen, dus niet vloeibaar of gasvormig waarbij het medium zelf ook snelheid kan hebben (stromen). Wie een beetje gevoel heeft voor de realiteit kan nu al aanvoelen dat dit misschien al fout is, en dat was het dus ook. De logica was dat stellaire abberatie ontstaat omdat de aarde door het licht medium æther beweegt alsof iemand die door de regen fietst, waarbij de regen het sterren licht voorstelt. Dan krijgt men de regen in het gezicht, er ontstaat een andere hoek waarmee men de regen opvangt.

Dit leek een verklaring voor stellaire abberatie. Voor mijn gevoel hadden de wetenschappers in die tijd zulke torenhoge egos en een ongenaakbare eigendunk en arrogantie die niet meer te meten was (ze waren ook heel populair, het volk was flink onder de indruk), dat toen bleek dat hun theorie niet klopte in ±1885 toen de lichtsnelheid gemeten kon worden met een apparaat (Michelson & Morley, Berlijn), dat ze hun fout niet wilden toegeven. Dat is de enige verklaring die ik kan vinden voor de hele trieste affaire, die later tot Lorentz’ absurde wiskundige pogingen leidde, die later door Einstein zijn overgeschreven en nog eens een keer extra absurd zijn gemaakt (zijn zogenaamde briljante verbeelding, zogezegd, zo geniaal dat kennis er niet meer toe deed …). Er werd gemeten dat de lichtsnelheid steeds gelijk was, in plaats van de extra snelheid die werd verwacht door de statische “harde” æther theorie.

De overduidelijke verklaring is dat het licht, net zoals vrijwel alles in de dagelijkse beleving, mee beweegt met de aarde, daar waar het ook op de aarde gemeten wordt. Dat doet er niet eens toe inzake de theorie die wordt toegeschreven aan Einstein, want die theorie is absurd en derhalve fout en moet worden afgewezen, onafhankelijk van andere verklaringen voor stellaire abberatie of gebrek daar aan. De absurde en schaamteloze theorie van Einstein (aangepaste Lorentz’ theorie) beweerd gewoon, als een stelling: het licht gaat per definitie met dezelfde snelheid voor diegene die het meet.

Dit is absurd, het is zelfs ondenkbaar. Mogelijk is dit de zwaarste vorm van absurditeit, de ondenkbare absurditeit. Stelt u zich een biljart tafel voor, en de ballen vliegen alle kanten uit. Het is een spel waarbij er tien ballen meedoen, en allemaal bewegen ze in een andere richting en met een andere snelheid. Is het mogelijk of tenminste denkbaar dat er een speciale bal is die precies dezelfde snelheid heeft ten opzichte van iedere bal op tafel ? Het antwoord is: nee. Einstein zegt: ja, en die “bal” is een lichtstraal. Hoe, en waarom ? Gewoon, “per definitie” en verder … geen verklaring.

Einstein is dus juist precies het tegenovergestelde van “de rebel die werd onderdrukt maar toch doorbreekt”. Hij is juist diegene die de vastgeroeste wetenschappelijke ego mannetjes kwam redden, zodat ze toch nog op een soort absurde manier aan hun cosmos brede harde magische æther theorie konden vasthouden. Het enige was nu dat de æther “per definitie” vast zat aan elke “observeerder” of “coordinaten stelsel” van waaruit de lichtsnelheid wordt bekeken, dus alsof iedere bal bij biljarten dezelfde snelheid ziet van die ene speciale bal (de lichtstraal), iets wat absurd is. Om deze waanzin te verkopen, krijgen we dan al die oefening in propaganda, in mensen zand in de ogen strooien … “de ruimte is krom!”, “de tijd gaat langzaam, nee juist snel!”, “het is zó briljant, alleen Einstein snapt het nog!”. Nee, ze zijn zelf krom, net zo krom en leugenachtig als OOG TV (en de andere massa media leugenaars).

Zo is de cirkel dan weer rond, want de hele Einstein dwaasheid komt ook niet echt voort uit de wetenschap zelf. De wetenschappers wisten dat het onzin was, en dat zeiden ze ook. Het was de massa media weer, die de dommen in de wereld weet te mobiliseren, en die de wetenschap een harde klap heeft gegeven door deze waanzin te verkopen als waarheid. Dat is waar ze in uitblinken.

Het gaat niet om kennis, het gaat om verbeelding.” Letterlijk op hun gebouw, het gebouw van een organisatie die juist kennis van feiten moet vinden en delen. Deze samenleving is ziek. Ik vind dat het onvergeeflijk is, dat het zo ver uit de hand kan lopen met mensen.

Laten we ook vooral even een stap terug zetten om te zien of we nog wel een realistische afweging maken. Waar staan we in de historie met deze volkeren ? Wat we zien is dat ze voor eeuwen en eeuwen in het absurde verhaal van Jezus hebben geloofd, en zelfs nu houden ze er nog aan vast (!). De wetenschap is vrij jong, moderne wetenschap bestaat in één of andere vorm in het westen misschien voor een paar eeuwen nu, alhoewel er ongetwijfeld ook gewezen kan worden op oudere ontwikkelingen in dezelfde richting. Als we dan zien dat we te maken hebben met een algemene bevolking die gewoon gek is, niet goed bij hun hoofd en geen interesse hebben voor feiten of waarheid, en dat de aantallen serieuze wetenschappers miniem is vergeleken bij de meutes van mensen waar nauwelijks verstand in te ontdekken is, die bijna alles van de machthebbers maar voor zoete koek slikken zolang de belastingen niet te hoog worden (gelukkig komen ze dan tenminste nog wel in opstand, zo slim zijn ze dan weer wel), dan denk ik dat we een realistische oorzaak hebben voor het verpesten van de wetenschap door de algemene volksmeutes en de “heksen” (in negatieve zin) die etteren met het verstand en begrip van de grote massa (via hun kranten en TV). Ik denk dat we daarmee op behoorlijk dik ijs staan. Sterker nog: was het realistisch te denken dat dit soort volkeren, dit soort vaak doorgedraaide meutes met hun absurde geloven, met een interesse in feiten en geschiedenis die vrijwel nihil is voor — zeg — 80%-90% van het volk (of misschien wel 99%), om te denken dat deze volkeren een wetenschap gebaseerd op feiten en waarheid in stand kunnen houden ?

Met dit in het achterhoofd kunnen we dan gaan kijken of we ook de effecten kunnen ontdekken, of daar misschien een hypothese over opwerpen, hoe dit dan heeft kunnen gebeuren. Wat zijn de (massa-)psychologische effecten die aan het werk zijn geweest om de wetenschap te veranderen in een absurditeit (tenminste op dit onderwerp). Bedenk ook overigens dat het Nazisme net deed alsof zij een wetenschappelijke fundering had, en daardoor zijn allerlei gruwelijke misdaden begaan onder de noemer wetenschap. Voor menselijke slechtheid en achterlijkheid is de wetenschap meer een willoze pop, een slappe doek, of zo men wil een leeg vel papier waar van allerlei op gekalkt kan worden zolang men maar die macht heeft om het af te dwingen. Wie stond op voor de waarheid ? Die werd simpelweg vermoord. Dat was de stand van de wetenschap. Het gelijk werd bepaald op basis van moord. Mag dat verbazen naar eeuwen van tirannie onder het Katholicisme, waar hetzelfde werd gedaan ? Ik denk het niet. Volgens archeologen hebben veel volkeren zich in een nog verder verleden zich schuldig gemaakt aan mensenoffers, vermoedelijk op basis van absurde denkbeelden.

Even terug naar het effect dat er misschien onder andere achter zit. De wetenschap was in het begin geen instituut, maar al snel ontstonden er scholen. Die scholen verdienden geld, en dit hing af van hun prestige. Het werd een geld en eerzucht ding. Mensen die het niet verdienden begonnen zich uiteraard omhoog te werken in de hiërarchie van macht. Baantjes jagen werd en is een vast onderdeel van wat wetenschap wordt genoemd. Wat voor lieden trekt dat aan ? Wie gaat het winnen, de waarheid of de leugen, als er geld op het spel staat ?

In deze domme en zieke wereld, wint geld het elke keer weer, zo lijkt het. Als er geld verdiend kan worden met leugens, terwijl de waarheid verkondigen betekend alleen staan, verbannen worden, dan kiezen teveel mensen voor de leugen. Ze verkopen hun ziel voor geld, en vinden dat doodnormaal. Ze denken er vermoedelijk niet eens over na. “De Waarheid” is immers “wat de stam bazen zeggen dat de waarheid is”. Het is een vlag, een identiteit, een kreet in oorlog. Het mag een leugen zijn. Nee nog beter, het is liefst een leugen ! Als de stammen religie een leugen is, dan is de onderwerping het grootst, en dan is iedereen die zich loyaal toont aan die absurditeit dus écht bewezen onderdeel van de stam. Men lijkt te denken, misschien onbewust: “Niemand doet zoiets geks, zet zichzelf zó voor gek … behalve wij, onze stam waar we alles voor overhebben, waar we voor liegen en de leugen als waarheid vereren.” Dit is de enige rationele verklaring die ik kan bedenken op dit moment, voor waarom de volkeren de leugen aanbidden als waarheid. Dat het een vorm van overlevingsstrategie is (geworden).

Zo komen we dan weer op het meest trieste … mochten de argumenten die hier worden voorgesteld ooit nog goed worden overdacht en waarachtig worden bevonden (gedeeltelijk of wie weet geheel), en het volk wordt dit voorgehouden door de macht, dan gaan ze de waarheid aanbidden als hun nieuwe stam religie. Niet omdat ze interesse hebben in waarheid. Omdat ze in de pas mee willen lopen, niet opvallen, en verder interesseert het ze toch niet. Ze zullen dan de waarheid verkondigen, maar het zal toch een leugen zijn uit hun mond. Er zit immers geen begrip achter. De volgende dag zeggen ze het tegenovergestelde als de macht het wil. De waarheid zeggen, en toch liegen. Dat lijkt het trieste lot van een groot deel van de mensheid, vermoedelijk veruit de meerderheid. Het zou betekenen dat alles wat ze doen, ze zullen altijd liegen. Zelfs als ze de waarheid zeggen, liegen ze nog. Ze zeggen de waarheid om de verkeerde reden. Er zit geen waarheidsliefde achter, er zit geen werk in, het is hol. Holle vaten, willoos, gedachtenloos … hopeloos.

Tjonge, dit gaat wel een erg zwartgallige kant op zeg. Laat ik hier maar mee ophouden nu haha. Blijkbaar niet genoeg koffie gehad.

Er is ook veel moois in de wereld hoor. Ik denk dat veel mensen ook wel interesse hebben in “de waarheid”, alleen op een extreem kleine schaal. Alleen binnen het eigen blikveld en als … als het om hun eigen geld gaat vooral. Iedereen kan immers zien dat “Corona” geen ramp is, en wat voor een oplichters de regering en de massa media zijn, het is echt niet moeilijk om dat met eigen ogen te zien en te snappen … dus dat mensen geïnteresseerd zijn in waarheid op kleinere schaal binnen het eigen blikveld, dat is al te hoopvol, dat blijkt al niet te kloppen. Het is dus echt heel erg triest gesteld met de mensheid. Geen wonder dat de volgende Grote Wereld slachting er aan komt. Slechte daden en slechte manieren hebben consequenties, en als dat allemaal ineens weer uitbreekt nadat het weer een tijd redelijk goed is gegaan (niet voor iedereen maar toch, voor velen wel) … dan kan het ook zo ongelofelijk fout gaan, alsof er geen maat meer op zit. Ik hoop maar dat het wat mee zal vallen, maar heb er een hard hoofd in !

Soms doen dit soort jammerklachten me denken aan wat er beschreven werd door sommigen ten tijde van het aan de macht komen van de Nazis. Is het zo erg dan ? Mensen hebben het weer eens niet door, maar in het begin deden de Nazis alsof ze voor vrede waren, hielpen ze veteranen met hun pensioen en allerlei dingen om zich goed voor te doen. Hitler hield toespraken over vrede. Zelfs later … ach de Joden gingen gewoon werken in kampen, waar het goed toeven was, zo werd beweerd. Mensen wilden dat geloven. Dit doet me denken aan hoe er nu al verhalen zijn dat machthebbers met opzet Corona hebben verspreidt in bejaardenhuizen om mensen de dood in te jagen (een dode bejaarde is een goedkope bejaarde, zullen de geldwolven in de top gedacht hebben ?). Ja, het is al zo erg, en waar bewijs ontbreekt moet niet vergeten worden dat dit toen ook ontbrak, maar het bleek wel helemaal fout te gaan. Ze hebben al een avondklok durven instellen in Nederland, en nu de leugenpropaganda van de Priktatuur, en ze durven zelfs op te roepen tot verplichte injecties. Dit zijn Nazi niveau politieke ontwikkelingen, en dan nog het oorlog stoken met Rusland. Ja … het gaat fout.

Bereid u voor op oorlog en allerhande ellende, maar hoe het hoofd koel en blijf tegelijkertijd normaal leven. Sla niet door, maar doe wel wat. Bouw iets op, creëer opties voor uzelf (zeg ik vaak). Waarom zou dat onverstandig zijn ? Het is juist verstandig. Gebeurd niets ? Dan geen probleem, zo duur hoeft het allemaal niet te zijn.

Hai hai hai wat een wereldje hoor, kon het een klein beetje beter misschien ? Zijn er niet een paar mensen die echt even serieus wat goeds willen neerzetten, en niet dat halfbakken gedoe of op een stokpaard onderwerpje ? Iets dat klein is, maar ook groots … zoals dit voorstel: https://market.socialism.nl/ (link). Sorry voor het zaniken vandaag lol. Ik ben ook behoorlijk hopeloos wat dat betreft. Fijn dat er worst op het menu staat straks. Dat is dan weer iets heel moois aan deze wereld. Worst met aardappelen. Zo mooi kan het leven zijn !

Propaganda werk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *