「11」 Vrijdag Vrijheid fiets route, Groningen

11mrt - door Jos - 0 - Over actie

18 maart 2022

Doel

Eenieder die vind dat de Corona maatregelen op welke manier dan ook te ver gaan op het moment van protesteren, en/of dat de politiek moet verschuiven van algemene repressie naar individuele vrijheid en eigen verantwoordelijkheid, kan dit protest steunen en mee doen.

Deze fietsroute op vrijdag is als het ware een wekelijkse herhaling van de laatste dag van deze protest actie van Nederland in Verzet (link). Een soort echo. Iedereen kan de route zelf fietsen (verstoor het verkeer AUB niet).

Routes

Rond om stad (link)

Rond om stad 100 km (Deel I & II)

Warm rond stad (link)

Warm rond stad 50 km (Deel II)

Kort rond stad buitenwijken (link)

Kort rond stad buitenwijken 27,5 km (Deel II-A)

Kort rond binnenstad (link)

Kort rond binnenstad 27,5 km (Deel II-B)

Verslag !

Gevangenis, Groningen (Verlengde Herestraat)

Twee keer 27,5 gefietst binnen de stad. Blessure nog niet weg, maar wilde toch zoveel mogelijk voor Willem Engel rijden.

Politieke situatie …

Willem Engel van Viruswaarheid.nl zit nu vast, blijkbaar voor minimaal 14 dagen voorarrest (!), op basis van vage beschuldigingen. Er was op dat moment niets concreet aan de hand. Van straat geplukt door gemaskerde politie. Hij heeft zijn mening durven herhalen. Dat lijkt de drijfveer achter de aanklacht te zijn (!).

Te absurd voor woorden, en dus zullen de TV en de kranten hier ongetwijfeld een mooi circus van weten te maken, waarin het net lijkt alsof Willem Engel terecht vast zit, en waarin het net lijkt alsof alles wat de Staat doet, ter goeder trouw is, en om de burgers te beschermen. Ook als er iets van de aanklacht waar zou zijn, of als er hier en daar misschien een zeurtje over gemaakt zou kunnen worden over wat iemand doet, wat mij betreft is Willem Engel nu een politieke gevangene in het “Corona Corona” doorgedraaide Nederland, ook omdat de acties van de Staat der Nederlanden inzake Corona een grove schending zijn van wat normaal fatsoenlijk beleid had kunnen zijn, iets waar Willem Engel terecht tegen in gaat.

De jaren 60 generatie …

Geniaal hoe dan zo’n ziekenauto in beeld rijdt, net als je de foto neemt.

Het is misschien niet verbazingwekkend, dat de generatie van “s*x, drugs & rock-en-roll”, de “vrijheid” van de jaren 60, de groep die het nodig vond om te zeggen dat alles aan de oudere generaties lag “die niets wilden” en die maar weg moesten want dan zou alles beter worden … precies die generatie is het die de dictatuur in Nederland en de wereld aan het ontketenen is, alsook de Derde Wereld Oorlog.

Het is ook de eerste generatie die Nederland alleen kent als Amerikaanse Vazallen Staat, veroverd in de 2de wereld oorlog. Dit betekend dus dat ze een mate van Amerikaanse invloeden hebben ondergaan. Eerst met tegen zin en later zo lijkt het: voluit. Er is niet zoveel te zeggen over individuen in welke generatie ook, en de generaties lijken vooral op elkaar, maar toch is het een interessante samenloop van omstandigheden. Dat juist de generatie die vond dat ze voor vrijheid en vrede stonden, dat juist zij de dictatuur ontketenen, en straks ook de Derde Wereld Oorlog. Waar gaat dat fout ?

Waarom leidt “vrijheid”, het afschaffen van discipline, het invoeren van voorliefde voor homofilie sinds 1982 (truck om de arbeidersbeweging bezig te houden, nadat ze de harde strijd opgegeven hadden ?), het zogenaamd “we zijn allemaal zo lief”, het sinds kort afschaffen van de eerbiedige wijs “U” want alles moet je en jij zijn (gebrek aan eerbied voor de medemens, verval van discipline), de onvoorstelbare toename van de informatie technologie waardoor juist misstanden bekend zouden moeten kunnen worden, … waarom leidt juist dat tot dictatuur en oorlog. Misschien is het kern woord hier niet vrijheid, maar: decadentie. (Dit begint een mooie preek te worden ! 😉

Misschien was het streven niet naar vrijheid, maar naar decadentie. Decadentie is een bekend begrip in de studie naar Imperiums en culturen, hun opkomst, bloei en verval. Decadentie is: het volk wil brood en spelen, de heersende klasse krijgt de handen vrij om het Grote Roven naar nieuwe hoogten te drijven. Corruptie neemt hand over hand toe. Het volk heeft het te goed (leeft relatief rijk) om zich nog ergens anders druk oven te maken dan het eigen vermaak.

De termen vrijheid, losbandigheid en decadentie liggen in principe dicht bij elkaar. Men zou kunnen zeggen: vrijheid is de mogelijkheid om te doen wat men wil, en de afwezigheid van een (onredelijke) dwang. Losbandigheid en decadentie is een specifieke manier voor iemand om die vrijheid in te vullen voor zichzelf. Voor de ene mens kan vrijheid betekenen: hard trainen om vooruit te komen in het wieler peleton, het kan betekenen dat men eindelijk een thee schenkerij mag openen en houden voor eigen rekening, of de vrije tijd geniet om in een koor mee te zingen. Dit zijn geen voorbeelden van wat meestal losbandigheid wordt genoemd. Het zijn immers dingen die inzet, werk en discipline vergen. Op een bepaalde manier, leert men iets, gaat men vooruit. Voor sommigen kan vrijheid betekenen: meedoen aan drugs feesten en orgies ;-). Dat is wat men onder losbandigheid verstaat.

Onder decadentie zou men alles kunnen verstaan, dat het werk voor het behoudt van een net, geordend en eerlijk land in de weg staat. Obsessief alleen maar wielrennen en geen aandacht geven aan sociaal-economische misstanden, dag en nacht in de weer met de eigen Thee Schenkerij terwijl de corruptie bij de gemeenteraad hand over hand toeneemt, alleen nog maar naar muziek willen luisteren terwijl de leugenpropaganda over Corona of oorlog door de straten giert: dit alles kan men decadentie noemen. Decadentie ontstaat immers als het nodige sociaal-politieke onderhoudt niet meer wordt gepleegd. De discipline bij de regering zelf is weg, de waarheidsliefde bij hen die het nieuws en de geschiedenis vertellen is weg, rechters geven niet meer om een redelijk oordeel maar volgen het pad van de eigen portemonee. Er is niemand meer die “Halt!” roept bij dit soort gedrag, of er zijn niet meer genoeg mensen die dat doen. Er zijn niet genoeg Willem Engelen meer.

Hoe dan ook, wie echte vrijheid wil, een echte democratie: market.socialism.nl Na de verelendung, misschien de veredeling. Hoop doet leven …

§

Overige opmerkingen: zie eerste afleveringen voor oeverloze deliberaties over (informele) demonstratie strategie en dergelijke.

Propaganda werk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *